Mitä menestys tarkoittaa sinulle? Minulle se tarkoittaa tätä

Oletettavasti kaikki tavoittelevat menestystä omassa elämässään, kukin tyylillään ja tavoillaan. Sen saavuttamiseksi on olemassa pinoittain ohjeita ja opuksia, joita noudattamalla luvataan takuu varmaa menestystä, mutta mitä se on ja tarkoittaako se kaikille ihmisille samaa asiaa?

Minulle menestymisestä tulee mieleen tyytyväisyys omaan elämään kaikilla elämän osa-alueilla siten ja siinä määrin, että voi olla tyytyväinen elämäänsä. Jos jollain alueella aihetta tyytyväisyyteen ei ole, menestynyt ihminen tekee asialle jotain, vähintäänkin muuttaa suhtautumistaan siten, että tilanne muuttuu paremmaksi tai helpommaksi sietää. Maailmaa voi muuttaa rajallisesti, mutta itseään loputtomasti. Menestyminen on minulle siis ennen kaikkea suhtautumista elämään, itseen ja toisiin. Se on asennetta, ihmettelyä, uteliaisuutta ja intohimoa.

Menestynyt ihminen pystyy nukkumaan levollisesti yönsä. Hänelle toisen onni ja menestys ei ole uhka vaan ilon ja tyytyväisyyden aihe. Menestynyt ihminen voi katsoa hyvillä mielin elämäänsä taakse päin kuolinvuoteella sekä jo kauan sitä ennen ja olla tyytyväinen elämänsä valintoihin ja ratkaisuihin, niihinkin jotka olisi voinut jättää vaikka tekemättä.

Menestyneen ei tarvitse olla pahantahtoinen. Hän ei kadehdi toisia katkeruuteen asti. Sen sijaan hän on kiitollinen siitä mitä hänellä on ja arvostaa elämää, itseään, läheisiään ja ei-niin-läheisiä kanssakulkijoitaan.

Minun silmin menestykseen kuuluu myös ulkoiset tekijät; että saa tehdä asioita ja työtä josta nauttii, saa kehittää itseään ja opetella koko ajan uutta. Menestykseen kuuluu unelmointi ja unelmien eteen ponnistelu. Materiaalinen menestys tarkoittaa minulle myös sitä, että voi tehdä asioita joista pitää ilman, että raha on sille esteenä. Rakastan kauneutta ja kauniita asioita. Iloitsen siitä, jos voin ostaa tuoksuvan ruusukimpun piristämään päivääni tai käydä hierojalla rentoutumassa.

Menestyminen on kuitenkin ennen kaikkea menestymistä itsensä kanssa ja sillä saralla käydään myös kovimmat taistelut, tehdään suurimmat työt ylitöineen päivineen ja itketään raskaimmat häpeän, tuskan ja taipumisen itkut, mutta ilman niitä on vaarana löytää itsensä äkkiä reunalta, jossa koko maailma on pilannut elämäni #katkeruus.

Menestynyt ihminen tarttuu elämän tarjoamiin tilaisuuksiin rohkeana ja uteliaana eikä jää tuleen makaamaan tai jos jää niin ainakin on tyytyväinen valintaansa ja ojentaa maatessaan auttavan kätensä ohikulkijoille, sillä mitään emme lähtiessämme mukaan saa, mutta monenlaista voimme jättää jälkeemme menestyksekkäästi kasvamaan ja kukoistamaan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s