Minkä takia feministinen puolue?

Feministinen puolue on ihmisoikeuspuolue. Monet toimenpiteet ihmisoikeuksien parantamiseksi ovat tahtokysymyksiä. Ne eivät vaadi edes rahaa. Kyse on ainoastaan halusta tehdä yhteiskunnasta kaikille yhdenvertainen. Kolmannen juridisen sukupuolen vahvistaminen parantaisi sukupuolivähemmistöön kuuluvien ihmisoikeuksia. Suomi on myös ainoa Pohjoismaa, joka vaatii sukupuoltaan korjaavilta sterilisaatiota. Euroopan neuvoston ihmisoikeusvaltuutettu on vaatinut käytännön pikaista muuttamista jo vuonna 2012.

Feministinen puolue tekee konkreettista politiikkaa ajamiensa asioiden eteen. Helsingin valtuustossa se esimerkiksi teki aloitteen, joka meni tällä viikolla läpi, että kaikkiin kaupungin uimahalleihin investoidaan unisex-pukuhuoneet. Malli on jo toiminnassa Itäkeskuksen uimahallissa, jossa pukuhuoneessa on 8 pukukoppia ja noin 40 pukukaappia. Pukukaapit ovat keskellä ja niiden molemmilla laidoilla on neljä suihkukoppia, joissa voi peseytyä katseilta suojattuna. Tämä mahdollistaa sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ja liikuntarajoitteisten (avustajana toista sukupuolta oleva henkilö) kuin myös kaikkien muidenkin peseytymisen ja pukeutumisen omassa rauhassa.

Feministinen puolue kannattaa tasa-arvoista asepalvelusta, kuukautissuojille verohuojennuksia ja vankien lasten oikeutta yhteydenpitoon suljetussa vankilassa istuvan vanhemman kanssa.

Feministinen talouspolitiikka haluaa murtaa vallitsevan hengen, jossa talous on itseisarvo. Talouden tulee olla välinearvo, jolla tuotetaan hyvinvointia, ei tehostuksen ja tuottavuuden rattaissa kasvavaa pahoinvointia, jossa osa väestöstä uupuu taakkansa alle samaan aikaan, kun merkittävä osa väestöstä ei pääse osalliseksi ja vastuunkantajaksi lainkaan, vaikka kuinka kovasti haluaisi. Lyhennetty työviikko kuuden tunnin työpäivillä tulee mahdollistaa kaikille halukkaille. Tämä tasaa taakankantoa ja lisää yksilöiden ja perheiden hyvinvointia.

Feministinen puolue ajaa kaikille perheille samoja oikeuksia. Ydinperhe ei ole läheskään ainoa olemassa oleva perhemalli, silti päätöksentekoa määrittää edelleen hyvin pitkälti ydinperhe.

FP-kuvavaalistartti

Feministinen puolue ja sen kannattajat ovat täynnä kaikkien sukupuolien energiaa, jossa jokaisella on yhtäläiset mahdollisuudet olla näkyvä, kuuluva, huomioitu ja arvostettu.

Kirjoittaja on oululainen feministisen puolueen eduskuntavaaliehdokas, äiti, työelämävalmentaja, lyhytterapeutti ja tietokirjailija, joka määrittelee itsensä naisoletetuksi. 

Kuvat: Satu Lehtinen

 

Leave a comment